Siirry suoraan sisältöön

Anssi K Laitinen teki harmonikansoiton kestävyysennätyksen Guinnesiin

Sain olla mukana hierojana Anssin ennätysyrityksessä kesällä 2018. Guinnesilla menee kuukausia todentaa ennätysyritys dokumentaatioineen. Nyt maaliskuussa 2019 yritys hyväksyttiin ja Anssi on taas uudemman kerran maailmanmestari tässä lajissa. Ennätys parani noin kahdeksalla tunnilla, ollen nyt hieman yli 40 tuntia!

Hieronnallisesti aloitimme jo kuukautta ennen säännöllisillä hieronnoilla. Itse ennätysyrityksen aikana ei enää kannattanut hieroa, koska se olisi saattanut viedä voimaa lihaksista ja olla muutenkin haitaksi, paitsi kevyet, rentouttavat tekniikat ja tens-laitteen maltillinen käyttö.

Tein myös erilaisia suojia, joita teipattiin sitten ranteisiin ja reisiin. Kuvittele pelkästään kantavasi noin 15 kiloista soitinta 40 tuntia jalkojesi päällä. Ranteet osuvat myös soittimen reunaan. Hankausta tulee valtava määrä, kun soitinta soittamisen aikana liikutetaan ja kädet liikkuvat näppäimistöllä. Suojien teko onnistui loistavasti, Anssille ei tullut mitään nestekertymiä, rakkoja tai vastaavia, kuten aiemmalla kerralla oli tullut.

Kappaleiden välissä oli noin 25 sekunnin tauko, jonka aikana pystyin huoltamaan käsivarsia ja ranteita ehkä noin 15 sekunnin ajan. Jossain vaiheessa tunnelma oli hyvin intensiivinen ja soittamisessa lihakset ja jänteet joutuivat koville. Tällöin hoitamista tapahtui jokaisen kappaleen välillä ja pahimmassa vaiheessa soiton aikanakin. Teimme maltillisesti vastavenytyksiä, välillä hieroin pohkeita ja jalkateriäkin tehostaakseni jalkojen nestekiertoa.

Saan jossain vaiheessa videoklippejä näistä hoitojaksoista ja tulen lisäämään ne tähän, jotta lukijakin voi päästä tunnelmaan tästä ainutlaatuisesta soittotapahtumasta. Tämä oli vertaansa vailla oleva urheilusuoritus ja samalla kertaa laadukas musiikkiesitys!