Siirry suoraan sisältöön

Miksi käydä hieronnassa?

Hieronnasta on apua moneen tarpeeseen, eikä ole väärää syytä tulla hierontaan.

Kivun hoito

Hieronnan avulla voidaan hoitaa monenlaista kipua, ja usein kivun lievitys on käynnin tarkoitus ja hieronnan onnistumisen mittari. Hieronnasta voi saada apua esimerkiksi lihas-, jänne- ja nivelkipuihin ja päänsärkyyn, ja monesti voi olla, että kipu ja sen syy löytyvät eri kohdista kehoa. Kipu voi olla jatkuvaa tai väliaikaista, pientä tai kokonaisvaltaista, ja kaikkea siltä väliltä, ja kaikenlaiseen kipuun voi hakea lievitystä ja parannusta hieronnasta. Silloinkin kun hieronnalla ei voi varsinaisesti poistaa kivun lähdettä, voi hieronnan rentouttava vaikutus lievittää kipua. Hieroja voi myös olla osa moniammatillista tiimiä, jossa kipua hoidetaan monen eri ammattiryhmän näkökulmasta hoidettavan ihmisen yksilöllisen tilanteen mukaisesti.

Kuulen usein palautetta asiakkailta, että hieronnan avulla jopa pitkäaikainen kipu on helpottunut ja elämänlaatu parantunut.

Parempi liikkuvuus

Hieronnan avulla voidaan parantaa kehon liikkuvuutta, esimerkiksi lisäämällä polven liikkuvuutta kävelyn helpottamiseksi, olkapään liikeratoja tai vaikkapa lievittämällä noidannuolta.

Tämä on erityisen tärkeää ikääntyville ihmisille, joille kehon parempi liikkuvuus voi merkitä parempaa toimintakykyä. Liikkuvuusongelmia voi toki olla kaikenikäisillä ihmisillä.

Työ- ja toimintakyvyn ylläpitäminen

Monissa ammateissa keho rasittuu toistuvien liikeratojen ja ruumiillisen ponnistuksen seurauksena, esimerkiksi teollisuuden ja terveydenhuollon työtehtävissä sekä kaikissa sellaisissa töissä, joissa samat liikkeet toistuvat jatkuvasti. Myös istumatyöläisillä on usein työergonomiaan liittyviä ongelmia, esimerkiksi hartia- ja niskakipuja. Hieronta rentouttaa, lisää kehon liikkuvuutta, parantaa jaksamista ja ryhtiä ja siten se auttaa pitämään kehon kunnossa ja sekä ylläpitää että parantaa työkykyä. Meistä jokaisella on vastuu omasta työmarkkinakelpoisuudesta, ja hieronnassa käyminen on hyvä tapa ylläpitää sitä.

Ja mikäli olet jo eläkkeellä, nyt on hyvä aika hoitaa oma keho kuntoon, jotta toimintakyky pysyy yllä vaikka palkkatyöt olisivatkin jo loppuneet.

Rentoutuminen

Rentoutuminen on usein hieronnan sivuvaikutus silloinkin kun hierontaan tulon syy on kivun hoito. Rentoutuminen voi olla myös hierontaan tulon tärkein syy, ilman erityistä kipua tai hoidettavaa ongelmaa. Lihaksien rentouttaminen rentouttaa usein myös mielen ja voi sitä kautta auttaa jaksamisessa ja olla mieluinen kokemus. Vaikka tarve olisi vain rentoutua, tehdään ensimmäisellä hierontakerralla kehontutkimus ja liiketestit, ja voi olla, että kehosta löytyy myös yllättäviä ongelmakohtia, joiden hierominen voi vielä entisestään parantaa oloa.

Varaa hieronta