Työkalut

Tärkein työkaluni on kädet. Sanotaan, että hieroja kuuntelee käsillään. Tarvitaan sopivassa suhteessa herkkyyttä ja voimaa. Kädet joutuvat koville hierojan ammatissa.

Omista käsistä ja sormista ajattelen, että elämänmittaisen soittoharrastukseni vuoksi sormissani on hieman keskivertoa enemmän jäntevyyttä ja tuntoherkkyyttä.

Faskiaraudoilla tehtävässä hoidossa päästään Graston-tekniikan mukaisesti vaikuttamaan  pinnalliseen faskiaan. Tietämys asiasta näyttää lisääntyvän koko ajan, jopa niin että asian ympärillä on jonkunlainen hypetys. Faskiarautoja käyttäen olen päässyt hyviin hoitotuloksiin.

Käytän lämminkivihoitoa siten, että hieron kiviä käyttäen tai annan lämpöä ihon alla olevaan kudokseen. Joskus kivet ovat paras tapa hieroa henkilöä, jolla on kipuherkkyyttä normaalissa hieronnassa. Kivien lämpö yhdistettynä hierontaan näyttää auttavan näissä tilanteissa. 

Tens-laitteeni on uusimman sukupolven nelikanavainen, langaton laite, jolla hoidetaan sähkövirran avulla. Se on hyvin monipuolinen laite, jota käytän hoitojakson aikana lähes kaikille asiakkailleni. Kivun lievitys, lihasten rentouttaminen, hermokuntoutus jne. ovat käyttöaiheita. Tens-laitetta ei voi käyttää henkilölle, jolla on sydämentahdistin. Käytettävät elektrodit ovat henkilökohtaisia, mutta kestävät toisaalta 10-15 hoitokertaa. 

Hierontakupeilla hoito,  tunnettu useimmin termillä kuivakuppaus, perustuu kudoksen vetämiseen alipaineen avulla. Käyttämässäni tekniikassa siirrän alipaineista kuppia iholla, jolloin kupin sisälle muodostuu ikäänkuin ”aalto” alla olevasta kudoksesta. Eli toiminnan suunta on päinvastainen kun normaalissa hieronnassa. Tämä hoitomuoto on myös tehokas, käytän tätä tarvittaessa mm. lapojen välissä. Se lisää  liikkuvuutta ja venyttää/katkoo  faskioiden välisiä kiinnikkeitä.

Toimintafilosofiassani käytän näitä työkaluja rinnakkain, kulloisenkin tarpeen mukaan. Kivien desinfiointi ja toisaalta tens-laitteen elektrodit aiheuttavat pienen lisämaksun, mutta muuten hoitoon sisältyy kaikki eri työkalut.