Hieronta koronavirusrajoitusten aikana

Koulutetun hierojan antama hieronta on terveydenhuollon ammattihenkilönä toimimista. Hygieniasta täytyy pitää huolellisesti kiinni, riippumatta siitä, onko jokin epidemia menossa vai ei. Hyvä hygienia, hierontapöydän aseptiikka, pintojen puhtaus, asiakkaan ja oma terveys, on hierojan koulutuksessakin kantava teema.

Maanantaina 16.3.2020 valtiovallan ulostulo tämän vakavan koronaepidemian hoitamiseen liittyvissä asioissa oli monelle palvelualan yritykselle shokki. Myös omaan kalenteriin tuli peruutuksia olennaisen paljon.

Koulutettujen hierojien liiton hallitus kävi läpi näitä uusia suosituksia ja määräyksiä ja toteaa seuraavaa:

  • Koulutettu hieroja voi määräysten mukaan jatkaa normaalisti toimintaansa, pois lukien sen, että sairastuu, jolloin on asetuttava suositusten ja määräysten mukaiseen karanteeniin.
  • on mahdollisuuksien mukaan vältettävä riskiryhmien kanssakäymistä.

Seuraan aktiivisesti uusia tulevia määräyksiä thl.fi, kela.fi, avi.fi, valvira.fi ja muilta virallisilta sivustoilta ja kanavilta.

Minulla on vastaanotollani korostettu hygienia, puhdistan ovenkahvat ja tasot jokaisen asiakkaan jälkeen. Asiakas voi halutessaan pestä kädet ennen hierontaa ja hieronnan jälkeen. Teen näin myös itse.

Ethän tule hierontaan jos sinulla on nuha, yskä, tai koronavirusoireita.

Avainsanat: