Hierontatapahtuma

Mitä hieronnassa tapahtuu?

Ensimmäisellä käynnillä käydään läpi henkilön perustiedot, sairaushistoria, sekä tämänhetkinen tilanne. Nämä kaikki kirjataan potilasasiakirjoihin – tämä on lakisääteistä. Myös saat tiedot yrityksen tietoturvapolitiikasta ja rekisteriselosteen. Lakisääteistä nykyään nämäkin.

Sitten on vuorossa tuloaiheen mukaiset liike-, ym. testit. Ne ovat lyhyitä testejä, joiden perusteella saan vinkkejä esimerkiksi liikerajoituksista, kipeytyneestä lihaksesta, ylipäätään siitä, mihin kohtiin kannattaa hieronnassa keskittyä. Samalla voidaan pohtia, onko erityisiä syitä, mitkä ovat johtaneet tähän tilanteeseen.

Yhdessä keskustellen tehdään hoitosuunnitelma, jota lähdetään toteuttamaan. Hieronnan aikana voi löytyä lisää kipujen syitä, joten hoitosuunnitelma joustavasti samalla muuttuu.

Hierontatapahtuman jälkeen voidaan arvioida välittömiä vaikutuksia ja vaikka viestitellä parin päivän päästä, mikä on olotila.

Koska ensimmäisellä hoitokerralla aikaa menee paperitöihin ja testaamiseen, suosittelen aluksi ainakin puolentoista tunnin hoitoaikaa. Suosin tätä muutenkin, jotta hieronnasta ei tule liian kiireistä.

Myöhemmillä kerroilla käydään läpi tuntemukset edellisen hieronnan jälkeen ja päästään nopeammin tekemään hoitosuunnitelmaa ja itse hoitotapahtumaa.